Cart 4
Śliwka suszona Extra – źródło potasu, miedzi i ryboflawiny Śliwki suszone są zaliczane do bakalii. W kuchni są niezastąpione. Spożywa się je jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do różnego rodzaju dań. Oprócz najpopularniejszych kompotów, dżemów, marmolad oraz powideł, ciast.
– bogate źródło witaminy E
– zawiera duże ilości błonnika pokarmowego
– smaczny dodatek do sałatek
SKŁADNIKI
Wiórki kokosowe.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: 2534kJ / 606kcal
Tłuszcz: 63,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 53,25g
Węglowodany: 27g
w tym cukry: 5,6g
Błonnik: 21,1g
Białko: 12,6g
Sól: 0,07g
Jako dodatek do ciast, deserów, lodów.
Trek to kultowy baton typu FLAPJACK o pysznym smaku słonego karmelu. Nie zawiera glutenu.
Tretussin zawiera ekstrakty z trzech cennych roślin, stosowanych w tradycyjnej medycynie jako środki łagodzące i powlekające przy objawach podrażnienia gardła, krtani, kaszlu, chrypce, zapaleniu oskrzeli.
Agar jest stosowany jako naturalny zamiennik żelatyny. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 st C., tężeje natomiast w 32-39. Nie trzeba wkładać go do lodówki, nie rozpuści się w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji dla wartości produktu,
Chlorek Magnezu Sześciowodny – płatki. Stosować jako dodatek do kąpieli w celu uzupełnienia braków magnezu w organizmie.
Większości z nas brakuje magnezu. Wpływ na jego ilość w ustroju mają zła dieta i stres.
Sposób użycia: Nalezy rozpuścić 1g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100g zagęszczanego produktu.
Olejek rycynowy stosowany jako surowiec kosmetyczny, powstaje w wyniku tłoczenia na zimno jąder nasiennych drzewa Ricinus communis. Jest bezbarwny, gęsty.
Pektyna cytrusowa to naturalny hydrolizat pochodzący z skórek cytrusów. Jest to bardzo aktywny składnik zapewniający właściwości żelujące, który jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym. Pektyna cytrusowa ma doskonałe właściwości żelujące, które zapewniają jednorodną konsystencję i smak w produktach spożywczych. Jest to szczególnie ważne w produktach dla wegetarian, ponieważ nie zawiera ona składników pochodzenia zwierzęcego. Pektyna cytrusowa jest również często stosowana jako środek zagęszczający i stabilizator, który może poprawić trwałość i konsystencję produktów spożywczych. Jest to szczególnie przydatne w produktach o wysokiej zawartości wody, takich jak jogurty, musy owocowe i desery. Pektyna cytrusowa ma także szeroki zakres właściwości zdrowotnych, w tym wzmacnianie układu odpornościowego, poprawę trawienia i regulację poziomu cholesterolu. Ponadto wykazano, że ma ona działanie przeciwutleniające i może zmniejszyć ryzyko chorób serca.
Naturalny zagęstnik ale i źródło witamin szczególnie z grupy B. Dodatek do wielu potraw, szczególnie w kuchni wegańskiej. Płatki drożdżowe nieaktywne to drożdże, które w wyniku przetwarzania w wysokiej temperaturze utraciły swoje zdolności fermentacyjne.