Cart 0
Inozytol to substancja dbająca o gospodarkę cukrową. Poprawia wrażliwość insulinową. Może przynieść wiele korzyści kobietom z zespołem policystycznych jajników. Reguluje i poprawia jakość owulacji. Wskazany kobietom w okresie prokreacji.
Vitargo® to unikalny, opatentowany węglowodan pozyskiwany ze skrobi, bez dodatku cukru. Vitargo zawiera węglowdany złożone o niskiej osmolalności (osmolalność oznacza liczbę cząsteczek w roztworze – im większy rozmiar molekuł, tym niższa osmolalność).
Vitargo® CARBOLOADER jest przeznaczony do stosowania przed lub w trakcie intensywnych ćwiczeń bądź zawodów.
Hupercyna A to naturalnego pochodzenia substancja poprawiająca funkcje kognitywne i poznawcze. Poprawia skupienie i koncentrację. Jako jedna z nielicznych substancji nootropowych nie wymaga fazy długiego wysycenia. Można stosować ją doraźnie pzred wysyiłkiem intelektualnym czy fizycznym.
Balsam Jerozolimski® Forte to suplement diety w postaci ziołowego syropu o wyjątkowej i unikalnej recepturze, na którą składa się 11 ziół wzbogaconych witaminą C. Został stworzony przez Zakon Braci Bonifratrów w trosce o zdrowie dróg oddechowych i odporność.
Właściwości składników preparatu:
– wspomagają prawidłowe funkcjonowanie dróg oddechowych (tymianek, podbiał, dziewanna, pelargonia, sosna)
– ułatwiają odkrztuszanie (tymianek, lipa)
– wspierają właściwą pracę układu odpornościowego (tymianek, czarny bez, dziewanna, melisa, rumianek, witamina C)
– koją podrażnione gardło (porost islandzki, lipa, czarny bez, dziewanna, tymianek, rumianek)tworzy powlokę ochronną, korzystnie działa na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych (porost islandzki)
Witamina B12 ma kluczowe znaczenie dla działania układu nerwowego. Jej niedobory są szczególnie powszechne w schorzeniach żołądka i jelit oraz przy stosowaniu leków na cukrzyce czy refluks.
Forma metylowana witaminy B12 wykazuje dużą większą aktywność w ustroju niż forma cyjanokobalaminy.
Wysokiej jakości naturalna witamina D3 z lanoliny w oliwie z oliwek.
Opatentowany produkt węglowodanowy z elektrolitami stworzony w celu odbudowy glikogenu mięśniowego
Pistacja – zielone złoto! – nie tylko ich smak, ale i właściwości sprawiają, że to bardzo cenny produkt. Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji – dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów – luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy – przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.